Σε έντονους τόνους διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάφου.

Σε έντονους τόνους διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάφου και η οποία αφορούσε την σύσταση επιτροπών, τις προεδρίες και τα μέλη.

Σε δηλώσεις του ο ΔΣ του Κινήματος Αλληλεγγύη Ανδρέας Χρυσάνθου ο οποίος έχει υπηρετήσει και στα δύο προηγούμενα δημοτικά συμβούλια είπε ότι η σύνθεση του νέου συμβουλίου στην ουσία θα απέκλειε τους μονοεδρικούς σχηματισμούς και γιαυτό είχε γίνει η εισήγηση οι μονοεδρικοί σχηματισμοί να λάβουν την εκ περιτροπής προεδρία μιας επιτροπής.

Ο κ. Χρυσάνθου κατήγγειλε τον δημοτικό σύμβουλο του ΕΛΑΜ ότι προχώρησε σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με στόχο όπως είπε να εξασφαλίσει την δική του συμμετοχή αφήνοντας εκτός τους άλλους δύο.

Τις καταγγελίες του κ. Χρυσάνθου επιβεβαίωσε με παρέμβασή του και ο Δημοτικός Σύμβουλος με την Κίνηση για τη Σωτηρία της Πάφου Μιχάλης Χ’’Μιτσής.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΕΛΑΜ στο Δήμο Πάφου Μιχάλης Μιχαήλ κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες των δύο συναδέλφων του διέψευσε κατηγορηματικά ότι έγινε οποιαδήποτε συναλλαγή και δήλωσε ότι έλαβε προεδρία επιτροπής επειδή είχε λάβει περισσότερους ψήφους.

Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη σε καμία διαβούλευση με κανένα κόμμα για τον διαμοιρασμό των επιτροπών, ούτε και είχε ποτέ εκφράσει άποψη ή προτίμηση προς κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Όπως δήλωσε ο δημοτικός Σύμβουλος της Αλληλεγγύης Ανδρέας Χρυσάνθου νοιώθει φανερά απογοητευμένος γιατί στις προηγούμενες θητείες του στο δημοτικό συμβούλιο που συμμετείχε σε 6 επιτροπές αφενός μεν δεν έλειψε από καμία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφετέρου δε είχε ξοδέψει ατελείωτες ώρες όπως χαρακτηριστικά είπε να εξετάζει συμβόλαια πριν από την υπογραφή τους, συμβάσεις και σχέδια ούτως ώστε να προστατεύσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Δήμου.

Ο κ. Χρυσάνθου καταλήγοντας είπε ότι στην χθεσινή συνεδρίαση επικράτησε το κομματικό δούναι και λαβείν και επεσήμανε ότι το κομματικό συμφέρον δεν μπορεί να αποτελεί στο σημερινό περιβάλλον το κύριο κριτήριο αξιολόγησης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ