Οι πρακτικές των τραπεζών θα καταγγελθούν.

Τις νέες παράτυπες πρακτικές τραπεζικών ιδρυμάτων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Μελάς εξέφρασε την απογοήτευσή του και κάλεσε τους πελάτες των τραπεζικών ιδρυμάτων που επηρεάζονται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνδέσμου και να αποστείλουν επιστολές στα τραπεζικά ιδρύματα με τις οποίες να τους ενημερώνουν ότι δεν αποδέχονται αυτές τις πρακτικές.

Ο κ. Μελάς εξήγησε ότι οι νέες χρεώσεις που προτίθεται να επιβάλει η Ελληνική Τράπεζα την ώρα που έχει αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της τις παλαιές χρεώσεις για να μπορεί να γίνει σύγκριση αποτελεί αθέμιτη πρακτική και έρχεται σε άμεση σύγκρουση με την αρχή της διαφάνειας.

Στην περίπτωση του συνεργατισμού ο οποίος άλλαξε ασφαλιστικό πάροχο και ασφάλισε όλους τους πελάτες στην νέα εταιρεία εν αγνοία τους ο κ. Μελάς εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο οι δανειολήπτες στερούνται του δικαιώματος να συνάψουν ασφάλεια με εταιρεία της δικής τους επιλογής και με ένα σχέδιο το οποίο θα ανταποκρίνεται στα δικά τους οικονομικά δεδομένα.

Καταλήγοντας ο κ. Μελάς είπε ότι όπως συνέβη και με την περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου αυτές οι πρακτικές των τραπεζών θα καταγγελθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ