Έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία.

Η προσπάθεια συμμαζέματος των οικονομικών του Δήμου Πάφου είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες του επανεκλεγέντος Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος τόσο κατά την προηγούμενη του θητεία όσο και με την ανανέωση της θητείας του έχει ξεσκονίσει στην κυριολεξία τα οικονομικά αρχεία του Δήμου εισπράττοντας καθυστερημένες οφειλές.

Στον έλεγχο που διενήργησε το αρμόδιο τμήμα διαπιστώθηκε ότι χρήματα που εισέπρατταν για λογαριασμό του Δήμου κάποια δικηγορικά γραφεία δεν έφθασαν ποτέ στα ταμεία του δήμου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν κλήθηκε επιχειρηματίας που διατηρεί επιχείρηση εντός των δημοτικών ορίων Πάφου, να πληρώσει τις καθυστερημένες οφειλές του προς το Δήμο Πάφου και παρουσίασε στο Δήμο τις αποδείξεις ότι είχε διευθετήσει τις πληρωμές προς το Δικηγορικό Γραφείο που χειριζόταν την υπόθεσή του από τον Αύγουστο του 1998.

Το περιστατικό αυτό κινητοποίησε άμεσα τον Δήμαρχο Πάφου ο οποίος έδωσε εντολή στον εσωτερικό ελεγκτή του Δήμου να ελέγξει όλες τις περιπτώσεις που είχαν δοθεί σε δικηγορικά γραφεία για είσπραξη για λογαριασμό του Δήμου και μάλιστα σε βάθος 20ετίας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι κάποια δικηγορικά γραφεία όχι μόνο κράτησαν την νόμιμη αμοιβή τους αλλά κράτησαν παράνομα και το ποσό που θα έπρεπε να αποδοθεί στο δήμο.

Για το ζήτημα αυτό που προέκυψε έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 3 δικηγορικά γραφεία για τα οποία αναμένεται να προχωρήσει η Αστυνομία σε διερεύνηση.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ