Για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται η κακή πρόθεση της Τουρκίας.

Την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη των συνομιλιών εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης ο οποίος βρίσκεται στη Γενεύη.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι η φόρμουλα που ετοίμασε η Παγκόσμια Τράπεζα για την αξία των περιουσιών που βρίσκονται στα κατεχόμενα και στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε ΕΚ υποτιμά σε ανήκουστο επίπεδο την αξία τους, γεγονός που παραπέμπει σε ξεπούλημα.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι η δυσφορία που δημιουργήθηκε όταν δόθηκε αυτό το σχέδιο ήταν τέτοια που ανάγκασε τους τεχνοκράτες να το επανεξετάσουν.

Ο κ. Περδίκης τόνισε επίσης ότι για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται η κακή πρόθεση της Τουρκίας η οποία χρησιμοποιεί το Κυπριακό για να ανακτήσει τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής ενώ δήλωσε παράλληλα ότι το μοντέλο λύσης που βρίσκεται στο τραπέζι του διαλόγου δεν μπορεί πλέον να αποκαλείται παρθενογένεση αλλά τερατογένεση και είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι η επανένωση της Γερμανίας έγινε μόνο όταν η Ρωσία αποφάσισε και απέσυρε τα στρατεύματά της κάτι το οποίο δεν διαπιστώνουμε να είναι στις προθέσεις της Τουρκίας.

Καταλήγοντας ο κ. Περδίκης εξέφρασε την απαισιοδοξία του ότι ο διάλογος θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα για την πρόοδο και ευημερία του Κυπριακού λαού στο σύνολό του ενώ προέβη και στην εκτίμηση ότι η καταληκτική συμφωνία που θα φθάσει ενώπιον του λαού σε δημοψήφισμα θα είναι τέτοια που θα απορριφθεί εκ νέου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ