Απαλλαγή από φορολογίες των μικρών επιχειρήσεων.

Η νομοθετική πολιτική των τελευταίων ετών ευνοεί μόνο τις μεγαλοεπιχειρήσεις οδηγώντας 20.000 μικρές επιχειρήσεις σε κλείσιμο τα τελευταία 4 χρόνια δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΜΕΑ Σταύρος Αλαμπρίτης.

Ο κ. Αλαμπρίτης είπε ότι το 2016 παρόλο που ήταν μια καλή χρονιά για τον τουρισμό δεν ήταν το ίδιο καλή για το λιανικό εμπόριο και ιδιαίτερα τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγκλωβισμένες σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, υψηλά επιτόκια, έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, και ωράρια στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Ο κ. Αλαμπρίτης δήλωσε ότι το 2017 ο ΣΥΜΕΑ πρόκειται να διεκδικήσει δυναμικά την νομοθετική ρύθμιση για τα επιτόκια και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ούτως ώστε να μπορέσουν οι μικρές επιχειρήσεις να εξυγιανθούν και να επιβιώσουν.

Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες του Συνδέσμου είπε ο κ. Αλαμπρίτης θα είναι και η απαλλαγή από φορολογίες των μικρών επιχειρήσεων, το συνταξιοδοτικό και το ΓΕΣΥ.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρών Επιχειρήσεων δήλωσε ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά έντονων προκλήσεων και κάλεσε τους μικρούς επιχειρηματίες και τους αυτοεργοδοτούμενους να συστρατευτούν με τον Σύνδεσμο για να διεκδικήσουν δυναμικά από το κράτος τα δικαιώματά τους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ