Η Κύπρος έχει όλα τα προσόντα να γίνει ένα διεθνές κέντρο προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών.

Βραχυκύκλωμα έχει προκληθεί στην αγορά από την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται από τις τράπεζες στην εξέταση αιτημάτων από οφειλέτες αλλά και η δυστοκία χορήγησης νέων δανείων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ο σοβαρός υπερδανεισμός των επιχειρήσεων που ξεπερνά το 200% καθιστά δύσκολη την χορήγηση περαιτέρω δανείων αφού και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες εστιάζουν τις προσπάθειες τους στην αποπληρωμή των παλαιών οφειλών πριν αναζητήσουν νέες πιστωτικές διευκολύνσεις.

Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε ότι παρόλο που η κατάσταση βελτιώνεται, εντούτοις θα χρειαστεί μια δεκαετία και πλέον για να ομαλοποιηθεί η σχέση τραπεζών και εμπορικού κόσμου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου τόνισε την ανάγκη τόσο τα κόμματα όσο και η Βουλή να ψηφίσουν τα νομοσχέδια εκείνα με τα οποία θα προχωρούν με ταχύτερους ρυθμούς οι εγκρίσεις που αφορούν νέες επενδύσεις, αφού η σημερινή εικόνα της γραφειοκρατίας και των τεράστιων καθυστερήσεων που παρατηρούνται λειτουργούν αποτρεπτικά.

Καταλήγοντας ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η Κύπρος έχει όλα τα προσόντα να γίνει ένα διεθνές κέντρο προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να εστιάσουμε απλοποιώντας τις διαδικασίες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ