Απογοήτευση και ανησυχία.

Απογοήτευση και ανησυχία για την αποτυχία των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν εκφράζει και το ΚΣ ΕΔΕΚ όπως δήλωσε  το μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος Κούλης Χ’’Γεωργίου.

Ο κ. Χ’’Γεωργίου είπε ότι η ΕΔΕΚ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας που ήταν η παγίδευση του ΠΤΔ να συγκατανεύσει σε πολυμερή διάσκεψη την ώρα που η Τουρκία δια του εκπροσώπου της Μουσταφά Ακκιντζί δεν είχε καμία ειλικρινή πρόθεση για το εδαφικό και για την δημιουργία χάρτη.

Ο κ. Χ’’Γεωργίου είπε ότι θα πρέπει ο ΠΤΔ να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο και μετά την αποτυχία στο Μοντ Πελεράν που είναι αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας να αλλάξει άμεσα στρατηγική.

Καταλήγοντας ο κ. Χ’’Γεωργίου είπε ότι θα πρέπει να αναμένουμε και την έκθεση του Βοηθού του Γεν. Γραμματέα των ΗΕ για το Κυπριακό για να δούμε πως θα αποτυπώσουν τα ΗΕ την αποτυχία και θα πρέπει να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά, όπως το οικονομικό, οι ασφάλεια και οι εγγυήσεις και η λειτουργία του νέου κράτους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ