Η ευρεία Παγκοσμιοποίηση διεύρυνε τις κοινωνικές ανισότητες.

Την εκτίμηση ότι μια ενδεχόμενη εκλογή του Ντόλαντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα επιτείνει την αβεβαιότητα και τις εντάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο εξέφρασε το Κοσμήτορας της Σχολής Νομικής και Κοινωνικών Επιστημών και πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του Τράμπ απέναντι σε μειονότητες και οι προεκλογικές του δεσμεύσεις τις οποίες θα αναγκαστεί να τηρήσει οδηγούν την ανθρωπότητα σε αχαρτογράφητα νερά.

Από την άλλη πλευρά η εκλογή Χίλαρυ Κλίντον, είπε ο κ. Μανιτάκης, εμπεριέχει μια περισσότερο προβλέψιμη εξωτερική πολιτική, γεγονός που δίνει το περιθώριο στις άλλες χώρες να τοποθετηθούν ανάλογα.

Ο κ. Μανιτάκης σχολιάζοντας το κοινωνικο –οικονομικό επίπεδο των οπαδών του Ντόλαντ Τραμπ, επεσήμανε ότι η ευρεία Παγκοσμιοποίηση διεύρυνε τις κοινωνικές ανισότητες και όπως και στην περίπτωση του Brexit τα στρώματα εκείνα της κοινωνίας που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες άρχισαν να ξεσηκώνονται βρίσκοντας καταφύγιο σε λαϊκιστικές πολιτικές οι οποίες κερδίζουν έδαφος.

Υπό αυτές τις συνθήκες κατέληξε ο κ. Μανιτάκης αναμένουμε να δούμε περισσότερες εξελίξεις οι οποίες θα καθοριστούν από το μερίδιο αυτό της κοινωνίας.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ