Το 30% των Κυπρίων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για άλλη μια χρονιά απουσιάζουν τα αναπτυξιακά έργα από τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2017 δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής.

Ο κ. Φακοντής επεσήμανε ότι χωρίς την δημιουργία έργων, την ανακούφιση των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού και την ουσιαστική μείωση της ανεργίας μεγάλο μερίδιο πολιτών θα συνεχίσουν να υποφέρουν.

Τόνισε ότι το 30% των Κυπρίων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών έχει διευρυνθεί σε πρωτοφανή για την Ευρωπαική Ένωση επίπεδα.

Ο κ. Φακοντής απαντώντας σε ερώτηση για την επιστολή που έστειλε η Κομισιόν στον ΥΠΟΙΚ σύμφωνα με την οποία ζητά εξηγήσεις για τις αποκλίσεις του -2% που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός του 2017, δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από πλευράς του Υπουργού, και πρόσθεσε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να είναι υπό εποπτεία μέχρι το 2031.

Καταλήγοντας ο κ. Φακοντής τόνισε ότι για να μπορέσει η κοινωνία να βγει από τα αδιέξοδα θα πρέπει η κυβέρνηση να φροντίσει να κάνει στοχευμένη κοινωνική πολιτική.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ