Χάνονται άσκοπα 1,2 δις.

Η Συμμαχία Πολιτών είναι υπέρ του νοικοκυρέματος των Δημόσιων Οικονομικών αλλά είναι κατά της λιτότητας δήλωσε  ο Διευθυντής Οικονομικών Θεμάτων του Κόμματος Παναγιώτης Σαββίδης.

Ο κ. Σαββίδης είπε ότι οι περικοπές στην υγεία και στην παιδεία είναι πολιτικές λιτότητας της οποίες προάγει η φιλοσοφία του νεοφιλελευθερισμού την οποία ενστερνίζεται η Κυβέρνηση.

Ο κ.Σαββίδης επεσήμανε ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να εστιάσει τις προσπάθειες της στην προσέλκυση νέων επενδύσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας με υψηλές απολαβές ούτως ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί ανάπτυξη.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει φορο απαλλαγές ούτως ώστε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να έχουν οικονομικά περιθώρια να διακινήσουν χρήματα στην αγορά γεγονός που δεν μπορεί να γίνει σήμερα.

Επίσης είπε ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να χαμηλώσει το κόστος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων πάγιων εξόδων ενώ θα πρέπει να δημιουργήσει το πλαίσιο ούτως ώστε να μπει το αέριο ως εναλλακτική πηγή στα καύσιμα.

Καταλήγοντας ο κ. Σαββίδης είπε ότι η Συμμαχία Πολιτών σε πρόσφατη μελέτη που έκανε διαπίστωσε ότι χάνονται άσκοπα 1,2 δις τον χρόνο, χρήματα τα οποία η Κυβέρνηση θα μπορούσε να διαθέσει στοχευμένα για την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ