Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αξιοποίησης του κέντρου.

Τα πάγια αιτήματά του κατέθεσε το Σωματείο των Φίλων της Παλιάς Πόλης στο επιτελείο του υποψηφίου Δημάρχου Άκη Χρυσόμηλου το οποίο περιόδευσε στο κέντρο την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Σωματείου Φίλων της Παλιάς Πόλης Κυριάκος Κυριάκου είπε ότι έγινε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος ο οποίος θα συνεχιστεί και με τους υπόλοιπους υποψήφιους για τα ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες του κέντρου της Πάφου.

Ο κ. Κυριάκου επεσήμανε την άμεση ανάγκη να δοθεί στην δημοσιότητα ένα επικαιροποιημένο πρόγραμμα αναφορικά με το που βρίσκονται τα έργα στην περιοχή και ένα χρονοδιάγραμμα του πότε θα τελειώσουν.

Ο κ. Κυριάκου τόνισε ότι εφόσον τα προηγούμενα χρονοδιαγράμματα έχουν εκπνεύσει είναι φυσιολογική η ανησυχία και η σύγχυση που επικρατεί.

Επίσης είπε ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αξιοποίησης του κέντρου της πόλης με σχετικές πρόνοιες για το που θα δοθούν τραπεζοκαθίσματα, πως θα αξιοποιηθούν οι χώροι με αποτέλεσμα όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν να σπρώχνονται προς άλλες κατευθύνσεις.

Ο κ. Κυριάκου δήλωσε ότι δεν έχει δημιουργηθεί κανένα μάστερ - πλαν που να διέπει λειτουργία συγκεκριμένων χώρων όπως αυτός της λαχαναγοράς γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με τις εξαγγελίες για τόνωση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Καταλήγοντας ο κ. Κυριάκου επεσήμανε άλλο ένα πρόβλημα που αφορά τα δρομολόγια των λεωφορείων αφού όπως είπε κανείς δεν έχει μιλήσει για το τι θα περιλαμβάνουν αυτά τα δρομολόγια και πως θα μπορεί κάποιος από την Κάτω Πάφο ή τον Κόλπο των κοραλίων να επισκέπτεται το κέντρο της Πάφου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ