Συνεχίζονται και οι ευνοϊκοί όροι δανειοδότησης για μεταπτυχιακά προγράμματα.

Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους ενδιαφέρονται να μεταβούν σε Βρετανικά Πανεπιστήμια για σπουδές δήλωσε  ο Εκπαιδευτικός Χρύσανθος Σαββίδης αναφερόμενος στην τελευταία ανακοίνωση της Βρετανικής Κυβέρνησης που αφορά τα φοιτητικά δάνεια.

Όπως είπε ο κ. Σαββίδης η Κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε να παρατείνει τους ίδιους όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα για την δανειοδότηση για το ακαδημαϊκό έτος 2017 -2018.

Σύμφωνα με τους όρους δανειοδότησης των φοιτητών το σπουδαστικό δάνειο θα αποπληρώνεται μετά το πέρας των σπουδών και εφόσον ο φοιτητής εξεύρει εργασία που θα του αποδίδει ετήσιο εισόδημα πέραν των 21 χιλιάδων στερλινών.

Μέχρι τις 21 χιλιάδες στερλίνες ο σπουδαστής δεν πληρώνει το δάνειο ενώ από 21 χιλιάδες στερλίνες μέχρι 40 χιλιάδες η δόση του είναι 120 στερλίνες το μήνα.

Καταλήγοντας ο κ. Σαββίδης είπε ότι συνεχίζονται και οι ευνοϊκοί όροι δανειοδότησης για μεταπτυχιακά προγράμματα όπου ο φοιτητής μπορεί να λάβει εφάπαξ μέχρι και 10 χιλιάδες στερλίνες να χρησιμοποιήσει ένα ποσό για το μεταπτυχιακό του και το υπόλοιπο να το διαθέσει ανάλογα με τις ανάγκες του.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ