Αντικρίστηκε θετικά και από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ κατέθεσε πρόταση νόμου αναφορικά με το επίδομα τέκνου μετά από παράπονα που είχε λάβει από οργανωμένα σύνολα και συνδέσμους πολυτέκνων για τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην υφιστάμενη νομοθεσία δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Φακοντής.

Ο κ. Φακοντής επεσήμανε ότι είναι 3 τα σημεία που χρειάζονται τροποποίηση και αυτά επισημαίνονται στα ανώτατα ποσά που χορηγούνται, στον υπολογισμό των τόκων και στον υπολογισμό των εισοδημάτων που απορρέουν από τους τόκους.

Η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ είπε ο κ. Φακοντής αντικρίστηκε θετικά και από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα όχι όμως και από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο δήλωσε ότι οι τροποποιήσεις αυτές θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Φακοντής άφησε αιχμές κατά της Κυβέρνησης ότι όταν πρόκειται να εξυπηρετηθεί το κεφάλαιο τότε δεν ανησυχεί για τα έσοδα της κυβέρνησης, και έφερε ως παράδειγμα τον φόρο ακίνητης περιουσίας, ενώ όταν πρόκειται για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού τότε προσχηματικά επικαλούνται τον προϋπολογισμό γιατί η πολιτική τους δεν εμπερικλείει όπως είπε το σύνολο των πολιτών.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ