Οι νοσηλευτές δεν θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών με προτάσεις και εισηγήσεις της προς τον Υπουργό Υγείας προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα και όχι να δημιουργήσει δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συντεχνίας Θεόδωρος Πετέλης.

Ο κ. Πετέλης σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Υγείας και την συμπόρευση των Νοσηλευτών με την Συντεχνία των Κυβερνητικών Ιατρών δήλωσε ότι κρίθηκε απαραίτητο να ξεκαθαρίσει το τοπίο που αφορά τις εργασιακές σχέσεις αφού εάν γίνει η αυτονόμηση χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει τα εργασιακά θέματα θα δημιουργηθούν προβλήματα, εργασιακές εντάσεις και προσωπικό πολλαπλών ταχυτήτων.

Ο κ. Πετέλης αναφερόμενος στο περιστατικό με την σύλληψη του ΓΓ της ΠΑΣΥΝΟ εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί η Αστυνομία αντί να φροντίσει να διαφυλάξει την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσηλευτηρίων συνέλαβε τον παραπονούμενο ΓΓ της Συντεχνίας και τόνισε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι νοσηλευτές να προσφέρουν υπηρεσίες καθοριστικής σημασίας για την υγεία των ασθενών.

Καταλήγοντας ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ δήλωσε ότι οι νοσηλευτές δεν θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας προς το παρόν ενώ βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με τον Υπουργό για την επίλυση των πολλών θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ