Κατάθεση Μιχαηλίδη στη δίκη ΣΑΠΑ

Στα διάφορα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του την 15ετη περίοδο που υπηρέτησε ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου Πάφου και κατ’επεκταση ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΠΑ επικεντρώθηκε η κατάθεση του κατηγορούμενου Γιώργου Μιχαηλίδη όσο και η αντεξεταση του από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής Νίνο Κεκκο.

Και οι δυο επικεντρώθηκαν στην περίοδο εκτέλεσης του αποχετευτικού συστήματος Πάφου κυρίως της δεύτερης φάσης για την οποία κατατέθηκε στο δικαστήριο η μαρτυρία του Ευτύχιου Μαλεκιδη εναντίον του Γιώργου Μιχαηλίδη ότι έλαβε μίζες από εργολάβους και συγκεκριμένα από τον Λοΐζο Ιορδανους.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης απέρριψε τις θέσεις Μαλεκιδη ότι χρωματίσθηκε από οποιονδήποτε εργολάβο του ΣΑΠΑ σημειώνοντας ότι ιδιαίτερα με τον Λοΐζο Ιορδανους ήταν φίλοι και συνεργάτες πολλά χρόνια προτού ξεκινήσει η συνεργασία της εταιρείας του κ.Ιορδανους με το ΣΑΠΑ.

Για την επιταγή της εταιρείας Ιορδανους ύψους 20 χιλιάδων λιρών στο όνομα του είπε ότι επρόκειτο για δάνειο , χρήματα τα οποία επέστρεψε αργότερα στο Λοΐζο Ιορδανους.

Κατέθεσε επίσης ότι χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του προέρχονταν από συγγενικά πρόσωπα, κυρίως της συζύγου του, που τον στήριζαν οικονομικά για να σπουδάσει τα παιδιά του.

Η κατηγορούσα αρχή υποστήριξε την θέση ότι στην διάρκεια της περιόδου που υπηρετούσε τον δήμο και το ΣΑΠΑ ο Γιώργος Μιχαηλίδης υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στα χρήματα που ο ίδιος δήλωνε ότι είχε εισόδημα και στα χρήματα που τελικά εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς του υπονοώντας ξεκάθαρα ότι τα επιπλέον χρήματα προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες.

Η υπόθεση συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα με μάρτυρες υπεράσπισης που θα καλέσει ο Γιώργος Μιχαηλίδης για να ακολουθησουν αργότερα και οι καταθέσεις των υπολοίπων κατηγορουμένων Φειδία Σαρίκα, Ευστάθιου Ευσταθίου, Βάσου Βασιλείου και Γιώργου Σιαηλή.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ