Η ΣΕΚΟ ζήτησε από τον Υπουργό αφενός να επισπεύσει τη διαδικασία.

Το πρόβλημα που προέκυψε με την ερμηνεία του όρου «κόστος» αναφορικά με την Μαρίνα της Πάφου, δημιουργήθηκε επειδή το έργο αυτό ήταν η πρώτη προσφορά που κατατέθηκε, δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων με τον Υπουργό Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη.

Με την πάροδο των ετών οι επόμενες προσφορές ήταν συγκεκριμένες και ως εκ τούτου δεν δημιουργήθηκε ζήτημα ερμηνείας των όρων είπε ο κ.Φακοντής, και για το λόγο αυτό η ΣΕΚΟ ζήτησε από τον Υπουργό αφενός να επισπεύσει τη διαδικασία της νομικής γνωμάτευσης από τον Γενικό Εισαγγελέα, αφετέρου να ισχύσει το ίδιο καθεστώς που ίσχυσε και στις άλλες μαρίνες και αφορούσε μόνο την εγγύηση του 60% επί του κόστους των θαλάσσιων έργων που ανέρχονται στα 100 εκατομμύρια.

Ο κ. Φακοντής είπε ότι στη χθεσινή συνάντηση τονίστηκε η σημασία του έργου τόσο για την επαρχία Πάφου όσο και για την οικονομία της Κύπρου και αναμένουμε όπως δήλωσε την γρήγορη ανταπόκριση των αρμοδίων ούτως ώστε να προχωρήσει το έργο προς υλοποίηση.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ