Διαφάνεια.

Οι εταιρείες καυσίμων δεν αναπροσαρμόζουν τις τιμές προς τα κάτω όταν πέφτει η τιμή του αργού πετρελαίου δήλωσε  ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής Λουκάς Αριστοδήμου σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πτώση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς.

Ο κ. Αριστοδήμου δήλωσε ότι ως Ένωση Καταναλωτών έχουν προβεί σε διαβήματα στο Υπουργείο ζητώντας διαφάνεια για το πότε οι εταιρείες προμηθεύονται το πετρέλαιο και σε ποια τιμή και ζήτησε επίσης να γίνεται αποτελεσματικότερος έλεγχος από πλευράς Υπουργείο στις τιμές των καυσίμων.

Ο κ. Αριστοδήμου επεσήμανε ότι το κράτος δεν τήρησε τη δέσμευσή του για την αναπροσαρμογή της φορολογίας στα καύσιμα, για να τονίσει ότι ο Κύπριος καταναλωτής πληρώνει διπλό φόρο αφού στην ίδια βαριά φορολογία προστίθεται και το ΦΠΑ.

Η Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας ζωής είπε ο κ. Αριστοδήμου θα κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη θα είναι η απόλυτη διαφάνεια στις αγοραίες τιμές των καυσίμων από τις εταιρείες και η δεύτερη θα είναι η νομοθέτηση της υγραεριοκίνησης για τα αυτοκίνητα.

Με αυτούς τους δύο τρόπους θα προσπαθήσουμε κατέληξε ο κ. Αριστοδήμου να βοηθήσουμε και να ανακουφίσουμε τους καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν ανακάμψει ακόμη από την καταστροφή της οικονομίας.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ