Οι τελευταίες 3 ημέρες ήταν δύσκολες.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στους Βρετανούς μονίμους κατοίκους της Πάφου οι οποίοι μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν γνωρίζουν εάν θα πρέπει να φύγουν από την Κύπρο ή με ποιο καθεστώς θα μπορούν να παραμείνουν.

Οι τελευταίες 3 ημέρες ήταν δύσκολες αφού δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης προς αυτή την κοινότητα με αρκετούς να προγραμματίζουν να πωλήσουν τις κατοικίες τους και να γυρίσουν στην Βρετανία.

Από την άλλη πλευρά σε απόγνωση βρίσκονται και οι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν Βρετανούς πελάτες αφού προβλέπουν ότι μια μαζική φυγή των Βρετανών πολιτών θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις τους μεσούσης και της καλοκαιρινής περιόδου.

Για το ζήτημα αυτό τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ο οποίος είπε ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο ούτως ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία η οποία θα διασφαλίζει το καθεστώς παραμονής των Βρετανών πολιτών στην Κύπρο με το καθεστώς του Ευρωπαίου πολίτη και όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται.

Το ΕΒΕ Πάφου σκοπεύει να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα στα ΜΜΕ για να καθησυχάσει τους Βρετανούς πολίτες που διαμένουν στην Πάφο.

Παράλληλα μόλις έχει αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για το καθεστώς παραμονής των Βρετανών πολιτών το ΕΒΕ Πάφου προγραμματίζει να διοργανώσει ημερίδα για να ενημερώσει τους Βρετανούς πολίτες για όλες τις εξελίξεις.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ