Ποινή φυλάκισης 1ος χρόνου

Με φωνές διαμαρτυρίας και κραυγές «Συγχαρητήρια για την δικαιοσύνη σας» ξέσπασαν οι συγγενείς των δύο αστυνομικών στο άκουσμα της ετυμηγορίας του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου το οποίο συνήλθε σήμερα για την επιβολή ποινής στους δύο αστυνομικούς οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι στην περίπτωση ξυλοδαρμού πολίτη στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλεως Χρυσοχούς.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή του 1ος χρόνου στην πρώτη κατηγορία και 9 μήνες στη δεύτερη συντρέχουσες χωρίς αναστολή.

Στην αγόρευσή του ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου επεσήμανε ότι για την απόφαση λήφθηκαν υπόψη όλα τα δεδομένα, τόσο αυτά που παρουσίασε η κατηγορούσα αρχή όσο και αυτά που παρουσιάστηκαν από την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου επεσήμανε το γεγονός ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι οι δύο αστυνομικοί ανέλαβαν βάρδια αφού είχε λήξει το περιστατικό και παρά το γεγονός ότι μπορεί να ήταν συναισθηματικά φορτισμένοι από ότι είχε προηγηθεί δεν ήταν σε καμία περίπτωση εξουσιοδοτημένοι να λειτουργήσουν ως τιμωροί για τον τραυματισμό τους συναδέλφου τους που είχε προηγηθεί.

Το Κοινωνικό Σύνολο είπε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου απαιτεί και δικαιούται από τα μέλη της Αστυνομίας να ασκούν τα καθήκοντά τους με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να διαφυλάσσεται το καλώς νοούμενο συμφέρον όλων των πολιτών. Ως εκ τούτου κατέληξε η Ποινή φυλάκισης είναι η αρμόζουσα απόφαση ενώ η αναστολή της ποινής δεν δικαιολογείται από τα γεγονότα γιατί θα έδιδε λανθασμένα μηνύματα προς την κοινωνία.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ