Νεα διαβουλευση για ΧΥΤΑ

 Σε νέα διαπραγμάτευση εισέρχεται ο δήμος Πάφου για το θέμα της τιμής παραλαβής των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ της Μαραθουντας.

Ο δήμος θεωρεί ότι η τιμή των 16 ευρώ ανά τόνο που έχουν καταλήξει η Κεντρική επιτροπή αλλαγών και απαιτήσεων σε συνεργασία με την ελεγκτική υπηρεσία και το γενικό λογιστήριο της δημοκρατίας εξακολουθεί να είναι ψηλή και μπορεί να μειωθεί περαιτέρω.

Προς τούτο έχει συγκληθεί νέα συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων πλευρών στην Λευκωσία αύριο Τετάρτη.

Τον δήμο Πάφου θα εκπροσωπήσουν στην συνάντηση ο δήμαρχος, ο δημοτικός γραμματέας και ο νομικός σύμβουλος του δήμου με στόχο να υπάρξει περαιτέρω μείωση από πλευράς του εργολάβου.

Ο δήμος είναι αποφασισμένος να αναλάβει ο ίδιος την διαχείριση του χώρου, αν δεν υποχωρήσει ο εργολάβος στην τιμή που ο δήμος θεωρεί δίκαιη.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βάσος Δημητρίου ξεκαθάρισε πάντως ότι αυτό θα γίνει νοουμένου ότι δεν προκύπτουν νομικά εμπόδια.

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΧΥΤΑ Ανδρέας Χρυσανθου ανέφερε ότι ο οργανισμός δεν έχει προσκληθεί στο διάλογο αυτό επαναλαμβάνοντας εκ νέου ότι αποτελεί έκπληξη για τον ίδιο η υπαναχώρηση του δήμου Πάφου από την συμφωνία την οποία ουσιαστικά ο ίδιος ο δήμαρχος Πάφου είχε εγκρίνει και υιοθετήσει.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ