Καλοδεχούμενη η ανάπτυξη εφόσον δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών

Δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης δήλωσε στο Ράδιο Πάφος ο Κοινοτάρχης Κουκλιών Μιχαλάκης Σόλωνος κληθείς να σχολιάσει την δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού στην Βιομηχανική Περιοχή Αγίας Βαρβάρας, για να προσθέσει ότι η ανάπτυξη είναι καλοδεχούμενη εφόσον δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Ο κ. Σόλωνος εξέφρασε την ανησυχία του για την έκθεση που παρουσιάστηκε για το ίδιο εργοστάσιο στην περιοχή Αραδίππου που καταδεικνύει ότι οι ρύποι που θα εκλύονται χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι ενώ θεωρούνται και επιβαρυντικοί για το περιβάλλον .

Ο Κοινοτάρχης Κουκλιών δήλωσε επίσης ότι οι επηρεαζόμενες κοινότητες έχουν ζητήσει να γίνουν περιβαλλοντικές μελέτες και αναμένουν να δουν ποιες είναι οι δικλείδες ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται.

Καταλήγοντας ο κ. Σόλωνος είπε ότι τα επόμενα βήματα των κοινοτήτων της Ανατολικής Περιοχής Πάφου θα είναι να επιδιώξουν να μην γίνει το συγκεκριμένο εργοστάσιο στην περιοχή ενώ παράλληλα κάλεσε και τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλογιστεί πρώτιστα το καλώς νοούμενο συμφέρον των κατοίκων της περιοχής.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ