Το 2016 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά.

Μόνο με την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού θα παρατηρηθεί κερδοφορία και οικονομική αναζωογόνηση δήλωσε  το Μέλος του ΠΑΣΥΞΕ Μάριος Βασιλείου.

Ο κ. Βασιλείου επεσήμανε ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική η οποία να μπορεί να προσελκύσει τουρισμό ολόχρονα με αποτέλεσμα ανταγωνιστικοί προς την Κύπρο προορισμοί να επωφελούνται.

Τα τελευταία γεγονότα που έγιναν στην Αίγυπτο, στο Μαρόκο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία ανοίγουν ένα παράθυρο ευκαιρίας το οποίο θα πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι το κλείσιμο της Eurocypria σε συνδυασμό με το κλείσιμο των Κυπριακών αερογραμμών επέφεραν ανεπανόρθωτα πλήγματα στο χειμερινό τουρισμό και η Πάφος το βίωσε περισσότερο. Θα πρέπει να γίνει ένας καλύτερος προγραμματισμός είπε ο κ. Βασιλείου για να προσθέσει ότι θα πρέπει επίσης να τεθούν και περιορισμοί για τις κρατήσεις κλειστού τύπου (all inclusive) αφού τελικά δημιουργούν προβλήματα όχι μόνο στα ξενοδοχεία αλλά και στις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Βασιλείου δήλωσε αισιόδοξος ότι το 2016 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά αφού το 20%-30% των ξενοδοχείων θα ανοίξουν στα μέσα Φεβρουαρίου ενώ τα υπόλοιπα θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν κόσμο στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ