Δεν δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Η εμμονή σε νοοτροπίες του παρελθόντος είναι η αιτία του μικρού αριθμού αναδιαρθρώσεων των δανείων δήλωσε  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρώτης Κατοικίας Σταύρος Παπαδούρης.

Ο κ. Παπαδούρης είπε ότι όσοι έχουν προσπαθήσει να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με προτάσεις από πλευράς τραπεζών οι οποίες δεν δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα αλλά είναι βραχυπρόθεσμες λύσεις με αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα δάνεια αυτά να καθίστανται και πάλι μη εξυπηρετούμενα.

Ο κ. Παπαδούρης είπε ότι η νέα νομοθεσία από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα η οποία προνοεί ότι ένα δάνειο θα θεωρείται μη εξυπηρετούμενο μετά την παρέλευση 30 ημερών θα διογκώσει το πρόβλημα αφού και η παραμικρή οικονομική αναποδιά θα μετατρέπει το δάνειο σε μη εξυπηρετούμενο και κάλεσε την Κυβέρνηση να δει με κάθε σοβαρότητα το ζήτημα και να ζητήσει τις απαλλαγές και διευκολύνσεις που ισχύουν σε άλλες ευρωπαικές χώρες όπου το περιθώριο ενός δανείου για να αναγνωρισθεί μη εξυπηρετούμενο είναι στις 180 ημέρες.

Ο κ.Παπαδούρης επεσήμανε επίσης ότι το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας δεν λειτουργεί στο ποσοστό που θα έπρεπε και εξέφρασε την ελπίδα με την νέα χρονιά πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν το πλαίσιο Αφερεγγυότητας θα έχουν διευθετηθεί.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ