Υπερβολική προχειρότητα.

Την προχειρότητα στην διαχείριση των αποβλήτων των γεωτρήσεων τα οποία θα διοχετεύονται στην βιομηχανική περιοχή της Αραδίππου κατήγγειλε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών μέσω της Β’ Αντιπροέδρου και Εκπροσώπου Τύπου Έφης Ξάνθου.

H κ. Ξάνθου είπε ότι η βιομηχανική περιοχή της Αραδίππου είναι περιοχή ελαφράς βιομηχανίας όπου εκεί αρκετές μονάδες παράγουν τρόφιμα και είναι αδιανόητο το γεγονός λίγα μέτρα πιο κάτω να στοιβάζονται τα απόβλητα των γεωτρήσεων τα οποία εμπεριέχουν επιβλαβή στοιχεία και σε αρκετές περιπτώσεις ενδεχομένως να έχουν και ραδιενεργά στοιχεία.

Το ζήτημα είπε η κ. Ξάνθου απασχόλησε έντονα την Επιτροπή Περιβάλλοντος αλλά παρόλα αυτά η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να συμμορφωθεί με τους κανόνες τόσο του ίδιου του Κράτους αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν την διαχείριση αυτού του τύπου των αποβλήτων.

Η κ. Ξάνθου είπε ότι η όλη απόφαση λήφθηκε με υπερβολική προχειρότητα, χωρίς να ληφθούν οι σχετικές άδειες για να προσθέσει ότι το Κίνημα των Οικολόγων θα εντείνει τις προσπάθειές του για να απομακρυνθεί η μονάδα αυτή από την συγκεκριμένη βιομηχανική ζώνη η οποία βρίσκεται και σε πολύ κοντινή απόσταση από κατοικημένες περιοχές.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ