Αυξήθηκαν οι τζίροι στο λιανικό εμπόριο.

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη χθες των μελών του Συνδέσμου Υπεραγορών και της Ένωσης Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου αποφασίστηκε όπως τα καταστήματα παραμείνουν ανοικτά από τις 3 Ιανουαρίου παρά την ισχύ της νομοθεσίας του 2006 όπως αυτή ψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μιλώντας στο Ράδιο Πάφος ο Γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χ’’Αδάμου είπε ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα των επιχειρήσεων από την στιγμή που υπήρξε προηγούμενη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα να λάβουν αυτή την απόφαση από την στιγμή που η απόφαση της Βουλής παραπέμφθηκε στο Ανώτατο για εξέταση.

Ο κ. Χ’’Αδάμου επεσήμανε ότι το διευρυμένο ωράριο αγκαλιάστηκε από το καταναλωτικό κοινό, έδωσε περισσότερες θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα να πέσει η ανεργία, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη.

Δεν μπορούμε είπε ο κ. Χ’’Αδάμου να ισχυριζόμαστε ότι θέλουμε ανάπτυξη και να γυρίζουμε πίσω σε νοοτροπίες και πρακτικές που δεν λειτουργούν πλέον στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Με το διευρυμένο ωράριο είπε ο κ. Χ’’Αδάμου αυξήθηκαν οι τζίροι στο λιανικό εμπόριο και δόθηκε η ευκαιρία σε άτομα τα οποία παρέμεναν άνεργα να εργοδοτηθούν έστω και με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης.

Καταλήγοντας ο κ. Χ’’Αδάμου κάλεσε τόσο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και τους βουλευτές να απαλλαγούν από νοοτροπίες του παρελθόντος, νοοτροπίες προστατευτισμού και να αφουγκραστούν τα μηνύματα που εκπέμπει η κοινωνία.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ