Αρχίζουν τα έργα

Οκτώ έργα πέραν των 32 εκατομμυρίων ευρώ αρχίζουν να εκτελούνται τις επόμενες μέρες στα δημοτικά όρια Πάφου με στόχο η πόλη να διαθέτει τις ελάχιστες απαιτούμενες υποδομές για να αναλάβει με επιτυχία τον ρόλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Το μεγαλύτερο από τα έργα αυτά είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Κεννεντυ και του εμπορικού κέντρου που έχει κατακυρωθεί και ο εργολάβος έχει αρχίσει ήδη την περίφραξη της περιοχής.

Στο στάδιο της ανάθεσης βρίσκονται και άλλα δυο έργα στα δυτικά και ανατολικά της περιοχής αυτής.

Η ανάπλαση των πλατειών γύρω από το δημοτικό μέγαρο Πάφου και τα έργα στην Τουρκοκυπριακή συνοικία του Μουταλου.

Πέραν των έργων αυτών προγραμματίζεται η ανακατασκευή του Μαρκιδειου Θεάτρου και του πρώην κινηματογράφου ΑΤΤΙΚΟΝ τα έργα στο χάνι του Ιμπραήμ και η σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων της Κάτω Πάφου.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι για όλα τα έργα υπάρχει το στενό χρονοδιάγραμμα να είναι έτοιμα τον Δεκέμβριο του 2016 σημειώνοντας πάντως ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις ανάγκες της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ο κ.Φαιδωνος σημείωσε ότι έχει καλυφτεί τους τελευταίους μήνες πολύτιμος χρόνος που είχε χαθεί τα προηγούμενα χρόνια για την ωρίμανση των σημαντικών έργων υποδομής.

Το στοίχημα της Πάφου για το 2016 , συνέχισε, είναι να ολοκληρωθούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα τα έργα αυτά και η τοπική αρχή, διαβεβαίωσε σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα θα παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη τους.

Ο δήμαρχος Πάφου κάλεσε σε συστρατευση όχι μόνο τους παράγοντες της πόλης αλλά και όλους τους πολίτες προκειμένου να επιτευχθουν οι μεγάλοι στόχοι της πόλης μέσα από την ανάληψη του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ