Αξίωση για την τήρηση των ωραρίων και των άλλων ωφελημάτων που έχουν απολέσει οι εργαζόμενοι.

Αντεπίθεση προετοιμάζει για την νέα χρονιά η συντεχνία της ΠΕΟ προκειμένου να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εξανεμιστεί στον βωμό της οικονομικής κρίσης δήλωσε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Ανδρέας Φακοντής.

Ο κ. Φακοντής σχολιάζοντας την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως για την κατάσταση που διέπει τις εργασιακές σχέσεις είπε ότι οι εργαζόμενοι λόγω της παρατεταμένης ανεργίας έχουν θυματοποιηθεί με αποτέλεσμα να συμβιβάζονται με απώτερο στόχο να εξασφαλίσουν έστω ένα υποτυπώδες εισόδημα.

Ο κ. Φακοντής τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να στοιβάζει οικονομικά μαξιλάρια και να ρίξει χρήματα στην πραγματική οικονομία με απώτερο στόχο την αναζωογόνησή της.

Από την στιγμή που η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί είπε ο κ.Φακοντής το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα προχωρήσει στην επαναδιεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΔΕΟΚ επιμένει ότι θα πρέπει όλες οι συντεχνίες να ενώσουν δυνάμεις ούτως ώστε να διεκδικήσουν και να επιτύχουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και αμοιβές για τους εργαζόμενους δήλωσε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΔΕΟΚ Ανδρέας Διογένους.

Ο κ. Διογένους σχολιάζοντας την έκθεση της Επιτρόπου διοικήσεως είπε ότι όντως οι συντεχνίες δεν έπαιξαν σωστά τον ρόλο τους στα χρόνια αυτά της οικονομικής κρίσης για να προσθέσει ότι το 2016 η ΔΕΟΚ θα προχωρήσει δυναμικά με την επαναδιαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων, αξίωση για την τήρηση των ωραρίων και των άλλων ωφελημάτων που έχουν απολέσει οι εργαζόμενοι.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ