Το κοινό να ελέγχει μέσω των αρμόδιων αρχών τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει ένα αυτοκίνητο.

Ο Σύνδεσμος Εμπορίας Αυτοκινήτων προτρέπει τους καταναλωτές να ελέγχουν την εγκυρότητα των χιλιομέτρων πριν αγοράσουν κάποιο όχημα δήλωσε στο Ράδιο Πάφος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Σιήκκης κληθείς να σχολιάσει το φαινόμενο κάποιοι πωλητές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να επεμβαίνουν στους μιλιοδείκτες των αυτοκινήτων.

Ο κ. Σιήκκης είπε ότι κάθε φορά που το αυτοκίνητο περνά από τεχνικό έλεγχο καταγράφονται τα χιλιόμετρα και θα πρέπει ο αγοραστής να εξακριβώνει μέσω της αρμόδιας αρχής τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο.

Ο κ. Σιήκκης επεσήμανε ότι η επέμβαση στα χιλιόμετρα αυτοκινήτου εφόσον διαπιστωθεί αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Οι εξουσιοδοτημένοι πωλητές αυτοκινήτων είπε ο κ. Σιήκκης τηρούν πιστά την νομοθεσία και προέτρεψε τους καταναλωτές να αγοράζουν από εξουσιοδοτημένα καταστήματα ούτως ώστε να προστατεύονται τα δικαιώματά τους.

Το πρόβλημα με τα πειραγμένα μιλιόμετρα είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και παρατηρείται σε εκτενή κλίμακα τόσο στην Βρετανία όσο και στην Ιαπωνία δήλωσε  ο Διευθυντής του Τμήματος οδικών μεταφορών Σωτήρης Κωλέττας.

Ο κ. Κωλέττας παρότρυνε το κοινό να ελέγχει μέσω των αρμόδιων αρχών τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει ένα αυτοκίνητο πριν προβούν στην αγορά του.

Ο κ. Κωλέττας είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το φαινόμενο έχει εισάγει αυστηρές νομοθεσίες και επανέλαβε ότι στην Κύπρο η συγκεκριμένη παραβίαση συνιστά ποινικό αδίκημα.

Ο κ. Κωλέττας κληθείς να σχολιάσει τον μεγάλο αριθμό παλαιών οχημάτων που κυκλοφορούν δήλωσε ότι εφόσον αυτά έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο σημαίνει ότι μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ