Κανενα προβλημα και μειωση

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος παρουσιάστηκε πεπεισμένος ότι η νέα σύμβαση που θα υπογράφει με την εταιρεία ΕΛΑΚΤΟΡ για τον ΧΥΤΑ Μαραθουντας θα προβλέπει μειωμένες τιμές χρέωσης για όλες τις τοπικές αρχές που εξυπηρετούνται από τον χώρο αυτό.

Αυτό όπως είπε συνάγεται από τις επαφές που είχε χθες τόσο με την ελεγκτική υπηρεσία όσο και με το γενικό λογιστήριο της δημοκρατίας.

Ο δήμαρχος Πάφου ξεκαθάρισε ότι μάλλον δεν υπάρχει χρόνος για την ετοιμασία των νέων όρων και θα χρειαστεί να γίνει ανανέωση του συμβολαίου για άλλους 6 μήνες όπως έγινε και το καλοκαίρι.

Ο ίδιος είπε πάντως ότι η μείωση θα πρέπει να έχει και αναδρομική ισχύ και ο δήμος δεν θα πληρώσει αν δεν υπάρξει ρύθμιση και στο συγκεκριμένο ζήτημα, κατέληξε ο δήμαρχος Πάφου.

Ο κ.Φαιδωνος αρνήθηκε να απαντήσει στις αναφορές του διευθυντή της εταιρείας Γιάννη Κοκοτση λέγοντας ότι ο κ.Κοκοτσης θα πρέπει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα που τίθενται προτού αρχίσει ο ίδιος να θέτει ερωτήματα.

Ο δήμαρχος Πάφου άφησε εκ νέου αιχμές για το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων της εταιρείας που διαχειρίζεται και τον ΧΥΤΑ αλλά και τα πράσινα σημεία λέγοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο υλικά από τα πράσινα σημεία να μεταφέρονται τελικά στον ΧΥΤΑ.

Σε παρέμβαση του ο διευθυντής της εταιρείας στην Πάφο Μιχάλης Μιχαήλ απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας ότι η εταιρεία και ο ίδιος είναι έτοιμοι σε οποιονδήποτε έλεγχο.

Για το αν θα κλείσουν τις πόρτες στα οχήματα του δήμου την Δευτέρα ο κ.Μιχαηλ είπε ότι ακόμη δεν έχουν καμία γραπτή ενημέρωση ή οδηγία από τον ΧΥΤΑ και ότι αν δεν λάβουν οτιδήποτε θα εξακολουθούν να εξυπηρετούν τα οχήματα του δήμου.

Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Πάφου διαβεβαίωσε τους δημότες ότι καμία ανωμαλία δεν πρόκειται να παρατηρηθεί ούτε την Δευτέρα ούτε οποιαδήποτε άλλη μέρα και ότι τα οχήματα του δήμου θα εξυπηρετούνται κανονικά από τον ΧΥΤΑ.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ