Μέτρα κατά του δήμου Πάφου

Το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χ.Υ.Τ.Α. Επαρχίας Πάφου σε συνεδρία του αποφάσισε ομόφωνα όπως υπό το φως της μη συμμόρφωσης του Δήμου Πάφου προς τις επανειλημμένες γραπτές και προφορικές εκκλήσεις του για εξόφληση των οφειλομένων προς το Συμβούλιο του Χ.Υ.Τ.Α. τελών , επαναβεβαιώσει την απόφαση του όπως μετά την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 θα δώσει οδηγίες στον Εργολάβο που διαχειρίζεται το Χ.Υ.Τ.Α. Πάφου να μην επιτρέπει την είσοδο και εξυπηρέτηση των σκυβαλοφόρων του Δήμου Πάφου στις εγκαταστάσεις του Χ.Υ.Τ.Α. Πάφου στη Μαραθούντα .

Το Συμβούλιο με σχετική του ανακοίνωση, εκφράζει τη λύπη του προς τους Δημότες της Πάφου γιατί αναγκάστηκε να πάρει την πιο πάνω απόφαση .

Προσθέτει ωστόσο πως εκ των πραγμάτων ήταν υποχρεωμένο να προχωρήσει στην απόφαση αυτή γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει άμεσο κίνδυνο καταγγελίας της Σύμβασης από μέρους του Εργολάβου και κλείσιμο του Εργοστασίου όχι μόνο για το Δήμο Πάφου αλλά και για ολόκληρη την Επαρχία λόγο αδυναμίας του να ανταποκριθεί προς τις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι του Εργολάβου διαχείρισης των εγκαταστάσεων του Χ.Υ.Τ.Α. Πάφου .

Ο δήμαρχος Πεγειας Νεόφυτος Ακουρσιωτης σχολιάζοντας την απόφαση του ΧΥΤΑ εξέφρασε την λύπη του για την πιθανή ταλαιπωρία των δημοτών της Πάφου πλην όμως θα πρέπει είπε να εφαρμοστεί η ισονομία και η ισοπολιτεία.

Ο δήμος Πάφου φαίνεται ότι δεν προτίθεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και αν μεχρι την ερχόμενη Δευτέρα δεν αποπληρώσει το χρέος του στον οργανισμό, τα σκυβαλοφορα οχήματα του δήμου δεν θα αδειάζουν στον ΧΥΤΑ Μαραθουντας.

Για το ίδιο θέμα ο διευθυντής της εταιρείας Ελακτορ που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ Μαραθουντας Γιαννης Κοκοτσης δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ότι η εταιρεία του έχει συμβληθεί με το συμβούλιο του ΧΥΤΑ και όχι απευθείας με τις τοπικές αρχές.

Η εταιρεία του πρόσθεσε θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις οδηγίες που θα λάβει από το συμβούλιο μη επιτρέποντας την είσοδο όχι μόνο των σκυβαλοφορων του δήμου αλλά και άλλων οχημάτων που εξυπηρετούν επιχειρήσεις στα δημοτικά όρια Πάφου και οι οποίες μεταφέρουν διάφορα υλικά στον χώρο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ