Νέα αναβολή

Νέα αναβολή για τα μέσα Μαρτίου 2016 δόθηκε σήμερα στην υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων .

Η αναβολή ζητήθηκε μετά την έφεση που υπέβαλε στις 10 Νοεμβρίου ο δικηγόρος της οικογένειας Σολομωνίδη εναντίον της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου που είχε απορρίψει την αίτηση του Κωνσταντίνου Σύφαντου για εξασφάλιση διατάγματος τύπου Certiorari σε σχέση με τα διατάγματα εξασφάλισης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν σήμερα ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, η πρώην έκτακτη υπάλληλος του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερεις κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθει σε δίκη για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων που στάλησαν τον Σεπτέμβρη του 2014 στον νυν Δήμαρχο και τότε δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, στην αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του δήμου Πάφου Ανδρούλα Ευθυμίου και στο δημοσιογράφο Κώστα Νάνο σχετικά με την υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων της Aristo η οποία εκδικάστηκε ήδη από το κακουργιοδικείο.

Και οι τέσσερεις αντιμετωπίζουν 11 κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, των γραπτών απειλών για φόνο, της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία και των ενοχλητικών απειλητικών μηνυμάτων.

Οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχτηκαν ενοχή. Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σολομωνίδη , που σήμερα εκπροσωπείτο από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Αλεξάνδρου , ζήτησε νέα αναβολή αφού εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης.

Στο αίτημα της αναβολής δεν έφερε ένσταση ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, ούτε η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείτο από τη δημόσια κατήγορο Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Ο δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης ανέφερε πως θα δώσει την ευκαιρία να αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο ωστόσο - όπως είπε - δεν θα μπορεί να δώσει εκ νέου αναβολή στην επόμενη δικάσιμο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ