Παράπονα δανειοληπτών.

Την άποψη ότι το κράτος θα πρέπει να απεμπολίσει το δικαίωμά του να εισπράττει εκ νέου τα χαρτόσημα από τις αναδιαρθρώσεις των δανείων εξέφρασε ο Δικηγόρος Γιώργος Κολοκασίδης.

Ο κ. Κολοκασίδης κληθείς να σχολιάσει παράπονα δανειοληπτών που πλήρωσαν αρκετά υψηλά χαρτόσημα καθώς αναδιάρθρωναν τα δάνειά τους είπε ότι ναι μεν αυτό προνοεί η νομοθεσία, από την άλλη πλευρά το κράτος θα πρέπει να δει με ιδιαίτερη ευαισθησία την μερίδα αυτή των πολιτών οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και θα πρέπει να εξαιρέσει αυτό το μέτρο από τις αναδιαρθρώσεις.

Ο κ. Κολοκασίδης σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας για ρυθμό ανάπτυξης 2% το 2016 επεσήμανε ότι δεν έχουν γίνει εκείνες οι ουσιαστικές αλλαγές στο σύστημα που θα επιτρέψουν σε νέες επενδύσεις να έρθουν και ως εκ τούτου αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης υπό τις υφιστάμενες συνθήκες δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στην δημοκρατία με την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου που έχει ως μόνο στόχο να διατηρήσει τα μεγάλα κόμματα στην θέση τους και κάλεσε τους πολίτες να πάψουν να αποδέχονται παθητικά την κατάσταση αλλά να αρχίσουν να διεκδικούν τα βασικά συνταγματικά τους δικαιώματα που είναι η εξασφάλιση ενός ικανοποιητικού βιοτικού επιπέδου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ