Συνεργατισμός χρειάζεται επιπρόσθετα κεφάλαια.

Η πραγματική κατάσταση της οικονομίας είναι πολύ διαφορετική από αυτό που επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση και αυτό φαίνεται από τον τεράστιο αριθμό μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και μετανάστευσης, αλλά και την πρόσφατη ανάγκη του Συνεργατισμού για επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη δήλωσε  ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Νίκος Νικολαϊδης.

Ο κ. Νικολαϊδης είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν ασκεί τις απαιτούμενες πιέσεις προς τις τράπεζες ούτως ώστε να γίνονται βιώσιμες αναδιαρθρώσεις δανείων ενώ το Πλαίσιο του Σχεδίου περί Αφερεγγυότητας τίθεται εν αμφιβόλω λόγω του ότι έχει εκπνεύσει η 5μηνη αδειοδότηση των συμβούλων αφερεγγυότητας και δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες προς ανανέωση.

Μας ανησυχεί έντονα είπε ο κ. Νικολαϊδης το υψηλό ποσοστό ΜΕΔ αλλά και το ότι ο Συνεργατισμός χρειάζεται επιπρόσθετα κεφάλαια παρόλες τις διαβεβαιώσεις που είχαμε ότι όλα έβαιναν καλώς.

Ο κ.Νικολαίδης κάλεσε την κυβέρνηση να δει την πραγματική εικόνα της οικονομίας, τις οικογένειες που δεν έχουν ούτε τα βασικά για την διαβίωσή τους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι και οι Τράπεζες θα πρέπει να κάνουν το καθήκον τους προς τον λαό που τις στήριξε αφαιρώντας τις καταχρηστικές χρεώσεις και προχωρώντας σε βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ