Αυξημένα είναι τα ποσοστά ανεργίας για την Επαρχία Πάφου.

Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι εργασιακές συνθήκες και η αδήλωτη εργασία που αποτελεί μάστιγα για την χώρα μας θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους δήλωσε στο Ράδιο Πάφος ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Νεόφυτος Ξενοφώντος κληθείς να σχολιάσει την μελέτη που δημοσίευσε η ΑΝΑΔ για τα ποσοστά απασχόλησης.

Ο κ. Ξενοφώντος είπε ότι παρόλες τις εξαγγελίες δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα προς επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες ενώ ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα ποσοστά ανεργίας για την Επαρχία Πάφου.

Ο κ. Ξενοφώντος είπε ότι τον Οκτώβριο η ανεργία στην επαρχία μας ήταν υψηλότερη από τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου χρόνου, ενώ κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο τα ήδη αυτά υψηλά ποσοστά θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα αφού 80 ξενοδοχειακές μονάδες κλείνουν για την χειμερινή περίοδο.

Ο κ. Ξενοφώντος είπε επίσης ότι η ροή Ρώσων τουριστών που ακύρωσαν τις διακοπές τους στην Αίγυπτο δεν ήταν ικανοποιητική ούτως ώστε να κρατηθούν οι ξενοδοχειακές μονάδες ανοικτές με αποτέλεσμα όπως είπε αρκετές οικογένειες και φέτος να μην μπορούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Ξενοφώντος καταλήγοντας επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν ουσιαστικές και ριζικές τομές στον τομέα της απασχόλησης διαφορετικά όπως είπε η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί στο μέλλον.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ