Σεμινάριο διεξάγει το ΕΒΕ Πάφου.

Η καθυστέρηση στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας αλλά και η έλλειψη επαγγελματισμού από μερίδα ευκαιριακών που εισχώρησαν στον χώρο ανάπτυξης γης και ακινήτων είναι από τις βασικές αιτίες που κατέρρευσε η βιομηχανία Ανάπτυξης γης δήλωσε ο Ειδικός Εμπειρογνώμονας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πάφου Ανδρέας Συμεού.

Ο κ. Συμεού αναφερόμενος στο Σεμινάριο το οποίο διεξάγει το ΕΒΕ Πάφου στις 25 Νοεμβρίου με θέμα τις τροποιητικές νομοθεσίες που διέπουν τον τομέα Ανάπτυξης γης, επεσήμανε ότι από το 2011 γίνονται προσπάθειες η Κύπρος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγοραστών ακινήτων χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία αφού ναι μεν έχουν γίνει πολλές βελτιωτικές κινήσεις στην νομοθεσία, από την άλλη πλευρά όμως χρειάζονται ακόμη περισσότερες προσπάθειες και μια ευρύτερη συνεργασία και με τον τραπεζικό τομέα ούτως ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Ο κ. Συμεού τόνισε την ανάγκη όλοι εμπλεκόμενοι στην βιομηχανία Ανάπτυξης γης να ενημερωθούν για όλες τις τρέχουσες νομοθετικές εξελίξεις ούτως ώστε να μπορούν να αποφύγουν οποιαδήποτε προβλήματα ενδεχομένως παρουσιαστούν.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ