Και πάλιν ζημιές

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και χθες το βράδυ διάφορες περιοχές της πόλης και επαρχίας Παφου προκαλώντας διαδοχικά προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε υποστατικά τα οποία πλημμύρισαν .

Σύμφωνα με την αστυνομία , λόγω των δυνατών και σφοδρών ανέμων που έπνεαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες δένδρα αποκόπηκαν στον παλιό δρόμο Πάφου – Λεμεσού κοντά στο αεροδρόμιο και την κοινότητα Μανδρυών καθώς και σε οδό στην περιοχή Γιουνιβέρσαλ με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστοί για την κυκλοφορία οχημάτων.

Επίσης , λόγω κατολίσθησης μεγάλου όγκου χώματος και πετρών τμήμα του αυτοκινητόδρομου , παρά την Πέτρα του Ρωμιού παρέμεινε κλειστό για την τροχαία κίνηση και προς τις δυο κατευθύνσεις για περισσότερες από 5 ώρες .

Από τις καταρρακτώδεις βροχές οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της πόλης της Παφου είχαν μετατραπεί σε ορμητικούς χείμαρρους. Στην λεωφόρο Αποστόλου Παύλου , περιπολικό της αστυνομίας είχε παρασυρθεί και εγκλωβιστεί από τα ορμητικά νερά ενώ η λεωφόρος Ποσειδώνος από το ξενοδοχείο Αλμύρα μέχρι τη δημοτική Πλαζ Γεροσκήπου ήταν κυριολεκτικά απροσπέλαστη.

Σε ποταμούς είχαν μετατραπεί επίσης η λεωφόρος Ποσειδώνος και η Αγαπήνορας. Επιπλεον , στην υπόγεια γέφυρα στην είσοδο της κοινότητας Μαντριών ένα όχημα είχε παρασυρθεί και εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες και με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας έγινε ο απεγκλωβισμός του.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων μεγάλες υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αγία Βαρβάρα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου , ανταποκρίθηκε συνολικά σε 15 κλήσεις κυρίως για άντληση νερού από υπόγεια υποστατικών , ξενοδοχείου στην Κάτω Πάφο και δρόμων.

Επαρχιακή Διοικηση , Δημοσια έργα , Πολιτική Άμυνα και συνεργεία των δήμων Πάφου και Γεροσκήπου βρίσκονταν σε πλήρη συντονισμό και κινητοποίηση για ομαλοποίηση της κατάστασης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ