Νυχτερινή ποδηλατάδα.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Πάφου σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, διοργανώνει στις 19.00, νυχτερινή ποδηλατάδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Αφετηρία της διαδρομής θα είναι το Δημοτικό Μέγαρο, όπου θα δοθούν στους συμμετέχοντες δώρα, όπως φαναράκια, γιλέκα και τσάντες ποδηλασίας.

Την εκδήλωση στηρίζουν ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάφου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ευαγόρα Παλληκαρίδη και η ομάδα Ποδηλατικές Βόλτες Πάφου.

Η εκδήλωση, που είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας Ποδηλατικές Βόλτες Πάφου, θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, "Mobility Week", είναι μια ετήσια εκστρατεία για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, που διοργανώνεται με την υποστήριξη των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο στόχος της εκστρατείας, η οποία διαρκεί κάθε χρόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Για το 2015, έχει επιλεγεί ως κεντρικό σύνθημα το «επιλέγω. αλλάζω. συνδυάζω» (choose. change. combine) εστιάζοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Πάφου συγχρηματοδοτείται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και τον Δήμο Πάφου

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ