Τα κουνούπια επιτίθενται στην Αγία Βαρβάρα

Πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια αντιμετωπίζουν τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας το οποίο αποδίδουν στο συμβούλιο αποχετεύσεων Πάφου.

Κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας κατήγγειλαν ότι τις τελευταίες μέρες σμήνη κουνουπιών προκαλούν τεράστια ενόχληση στους κατοίκους με τα ενοχλητικά τσιμπήματα αφού δεν μπορούν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι σημειώνουν ότι στην κοίτη του ξερού ποταμού, που διέρχεται δυτικά της κοινότητας μεταφέρεται το επεξεργασμένο νερό από την μονάδα λυμάτων του ΣΑΠΑ στην Αχελεια αποδίδοντας το όλο πρόβλημα στην μη τοποθέτηση χημικών για καταπολέμηση των εντόμων.

Ο κοινοτάρχης Αγίας Βαρβάρας Δημήτρης Αριστοκλέους επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στο νερό που μεταφέρετε από την μονάδα επεξεργασίας του ΣΑΠΑ στις δεξαμενές που βρίσκονται κοντά στην κοινότητα του.

Ο κ.Αριστοκλεους ανέφερε ότι το συμπέρασμα των υγειονομικών υπηρεσιών είναι ότι δεν τοποθετούνται χημικά για καταπολέμηση των εκατομμυρίων προνυμφών που μεταφέρονται από την Αχελεια με το νερό και εκκολάπτονται δίπλα από την κοινότητα του με αποτέλεσμα να υποφέρουν οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας.

Ο κ.Αριστοκλεους κάλεσε το τμήμα υδάτων να επιληφθει άμεσα της κατάστασης. Κατανόηση για το πρόβλημα εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χρυσανθου ο οποίος σημείωσε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του οργανισμού το ζήτημα αυτό.

Ο οργανισμός μέσα από καθημερινές αναλύσεις που γίνονται παραδίδει νερό άριστης ποιότητας όπως είπε σημειώνοντας πάντως ότι θα πρέπει να δοθεί λύση το συντομότερο στο θέμα των κουνουπιών.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ