Καυγας για φωτιες

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδικης κάλεσε τους ίδιους τους οργανωμένους κυνηγούς να συζητήσουν το θέμα της κατάργησης του καλοκαιρινού κυνηγίου αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές ότι κυνηγοί ευθύνονται για την έκρηξη πυρκαγιών από τα μέσα Αυγούστου όταν αρχίζει το κυνήγι της φάσας.

Ο Γιώργος Περδικης ανέφερε ότι δεν αποκλείει να ευθύνονται και άλλοι για τους εμπρησμούς αυτούς αλλά κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει και τους κυνηγούς όπως είπε από τους υπόπτους για την πρόκληση αυτών των πυρκαγιών.

Τις θέσεις Περδικη απορρίπτει ο πρόεδρος της ΚΟΚ-ΔΑΖ Πάφου Χαράλαμπος Πιτοκοππιτης ο οποίος ανέφερε ότι ορισμένοι δηλωμένοι αντικυνηγοι βρήκαν ευκαιρία να αρχίσουν να πυροβολούν εκ νέου τους κυνηγούς.

Ο Χαράλαμπος Πιτοκοππιτης δήλωσε ότι είναι ανεύθυνο και επιπόλαιο να διατυπώνονται τέτοιες σοβαρές κατηγορίες εναντίον των κυνηγών χωρίς να υπάρχει η παραμικρή τεκμηρίωση.

Ο κ.Πιτοκοππιτης είπε ακόμη ότι κανένα συμφέρον δεν έχουν οι κυνηγοί να καταστρέψουν ένα βιότοπο για το κυνήγι λέγοντας ακόμη ότι είναι παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι βάζουν φωτιές για να μετακινήσουν το θήραμα.

Ποιος μπορεί να αποδείξει προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί το θήραμα μετά από μια πυρκαγιά αναρωτήθηκε ο κ.Πιτοκοππιτης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ