Αυξήσεις στις καταθέσεις.

Βελτιωμένη κατά πολύ είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου όπως δήλωσε  ο Πρόεδρος του Συνεργατικού Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ Στεφάνου σχολιάζοντας και την έκθεση της ΚΤ για τις αυξήσεις στις καταθέσεις δήλωσε ότι οι πολίτες άρχισαν να εμπιστεύονται δειλά να επιστρέφουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, για να προσθέσει ότι είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι προσέρχονται στο Συνεργατικό για την αναδιάρθρωση των προβληματικών τους δανείων με αποτέλεσμα και αυτός ο τομέας να παρουσιάζει βελτίωση.

Ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι τα προβληματικά δάνεια τα οποία η Τράπεζα θεωρούσε μη εισπράξιμα έχουν διαγραφεί από τα βιβλία άρα συμπεριλήφθηκαν στον υπολογισμό που χρειάστηκε για την ανακεφαλαιοποίηση.

Εάν τώρα είπε κάποια από αυτά τα δάνεια τα οποία εμείς θεωρούσαμε χαμένα πληρωθεί τότε για την Τράπεζα θα είναι κέρδος.

Ο κ.Στεφάνου δήλωσε ότι δεν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι τα κριτήρια για να δανειοδοτηθεί κάποιος σήμερα είναι απαγορευτικά και κάλεσε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες να επισκεφθούν τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα για να ενημερωθούν για τα δανειακά πακέτα αλλά και τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού που κυμαίνονται περίπου στο 3%.

Καταλήγοντας ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο Συνεργατισμός θα συνεχίσει να κρατά τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ