Βολές για παρανομίες

Επικρίσεις κατά του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για τον τρόπο που προσπαθεί να πατάξει τις παρανομίες διατυπώνει σε παρέμβαση του στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γρηγορίου ο οποίος υποστήριξε ότι χωρίς καμία προπαρασκευή και προετοιμασία ο δήμος προχωρεί στην άρση παρανομιών αποσπασματικά και σπασμωδικά.

Η βιασύνη οδηγεί σε λάθη, ανέφερε. Ο Ανδρέας Γρηγορίου κατήγγειλε ότι υπάρχουν παρανομίες που δεν διώκονται, την ίδια ώρα που στην ίδια περιοχή επεμβαίνουν συνεργεία του δήμου για την εξάλειψη παρανομιών.

Όλοι επιθυμούν την πάταξη των παρανομιών και κυρίως στο θέμα με τα τραπεζοκαθισματα για τα οποία υπάρχει ένας μεγάλος ανταγωνισμός και διάφορα συμφέροντα γι’αυτό και η τοπική αρχή με τις παρεμβάσεις της θα πρέπει να δίνει την εικόνα της ισονομίας όπως είπε.

Κάλεσε επίσης το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετηθεί κατά πόσο θέλει να ζωντανέψει το ιστορικό κέντρο και κατά πόσο θέλει να διατηρήσει κεκτημένα ορισμένων καταστηματαρχών προηγούμενων χρόνων.

Απαντώντας ο δήμαρχος Πάφου διαβεβαίωσε ότι δεν έχει ενεργήσει ποτέ και ούτε θα το πράξει ξεχωρίζοντας δημότες και επιχειρηματίες ανάλογα με το τι πιστεύουν ή αν τον έχουν υποστήριξε ή όχι.

Ιδιαίτερα για το θέμα της επιχείρησης του δήμου στην πλατεία Κεννεντυ για την οποία επικρίθηκε έντονα ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτες προειδοποιήθηκε κατ’ επανάληψη αλλά αντί να συμμορφωθεί συνέχισε να τοποθετεί τραπεζάκια όχι μόνο μπροστά από το χώρο του εστιατορίου του αλλά και μπροστά από άλλα καταστήματα και σε απόσταση μερικών εκατοστών από τον κύριο δρόμο εκθέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους τους πελάτες του.

Απέρριψε επίσης την θέση ότι τα συνεργεία του δήμου λειτούργησαν άκομψα σηκώνοντας από τα τραπέζια τους θαμώνες.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος είπε ότι γνωρίζει και το γράμμα και το πνεύμα του νόμου σημειώνοντας ότι τα συνεργεία του δήμου δεν έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα.

Προειδοποίησε ότι η νομοθεσία θα εφαρμοστεί απαρεκλητα για όλους τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι να εκλιπαρούν για πάταξη των παρανομιών αλλά όταν φτάνει η δική τους σειρά να προφασίζονται ένα σωρό δικαιολογίες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ