Υπερβολικό το κόστος λειτουργίας.

Προβληματισμός επικρατεί στην Πάφο από την απόφαση του Υπουργείου εσωτερικών να τερματίσει την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας της βιολογικής μονάδας του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων το όποιο ανήλθε κατά το 2014 στις 325 χιλιάδες ευρώ.

Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για την προκήρυξη εκ νέου προσφορών για την διαχείριση της μονάδας ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χρυσανθου με επιστολή του στον Υπουργό Γεωργίας τονίζει ότι το κράτος θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλει το κόστος λειτουργίας της μονάδας αφού σε διαφορετική περίπτωση ο οργανισμός θα αναγκαστεί να μετακυλήσει το κόστος στις τοπικές αρχές που μεταφέρουν τα σκύβαλα τους στον ΧΥΤΑ Πάφου και οι τοπικές αρχές με την σειρά τους θα αναγκαστούν να επιβάλουν πρόσθετες φορολογίες στους πολίτες.

Ο Ανδρέας Χρυσανθου θεωρεί πάντως υπερβολικό το κόστος λειτουργίας της μικρής αυτής μονάδας που λειτουργεί στα όρια του ΧΥΤΑ .

Πρόκειται για μια μονάδα, δήλωσε στο Ρ/Π που είναι 100 φορές μικρότερης δυναμικότητας από την μονάδα του ΣΑΠΑ στην Αχελεια και το ποσό αυτό των 325 χιλιάδων ευρώ για την χρονιαια λειτουργία της δεν δικαιολογείται.

Ο Ανδρέας Χρυσανθου προτείνει την κήρυξη του Βιολογικού σταθμού του Χ.Υ.Τ.Α. Πάφου σε κυβερνητικό υδάτινο έργο με ότι αυτό συνεπάγεται από νομικής και τεχνικής πλευράς, με παράλληλη διαπραγμάτευση για την μείωση του σημερινού κόστους λειτουργίας.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ