Έρχεται στον ελεύθερο ραδιοσταθμό

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Μάλτας δρ. Anglu Farrugia έφτασε σήμερα στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου.

Σκοπός της επίσκεψης, πέραν των πολιτικών επαφών του, είναι να τιμήσει με την παρουσία του, τις επετειακές εκδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, υπό το φώς της ιστορικής σύνδεσης της Μάλτας με τη διαφυγή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από την Κύπρο κατά το πραξικόπημα.

Στις 15 Ιουλίου 2015, ο Πρόεδρος της Βουλής της Μάλτας θα προσφωνήσει την Ειδική Συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες επετείους, ενώ ακολούθως οι κ.κ. Ομήρου και Farrugia θα παραστούν και θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημόσυνο πεσόντων και στην εξόδιο ακολουθία για πεσόντες του 1974 και άλλα θύματα, των οποίων τα λείψανα ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα.

Αργότερα την ίδια μέρα, οι Πρόεδροι των δύο Σωμάτων θα καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης στην Πάφο, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής με ομιλητή τον κ. Ομήρου και θα επισκεφθούν τον Ελεύθερο Ραδιοσταθμό της Κύπρου, στην Πάφο, από όπου ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος απηύθυνε, 41 χρόνια πριν, το ιστορικό μήνυμά του προς τον κυπριακό λαό.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ