Απαράδεκτες οι κακοτεχνίες

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Αντώνης Αντωνίου χαρακτήρισε απαράδεκτο το φαινόμενο των κακοτεχνιών που έχουν γίνει κατά τις εργασίες της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού.

Θα πρέπει άμεσα να γίνει έλεγχος , να εντοπιστούν οι κακοτεχνίες και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν.

Εκτίμησε επίσης ότι πολίτες της δημοκρατίας είναι δυνατόν να αρχίσουν να καταφεύγουν μαζικά στην δικαιοσύνη και αυτό θα είναι πρόβλημα και για τον ίδιο τον οργανισμό.

Για το ίδιο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χρυσανθου υπενθύμισε ότι ο ίδιος πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ είχε ζητήσει να διενεργηθούν έλεγχοι ποιότητας αλλά τόσο ο τέως γενικός διευθυντής όσο και ο τέως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού δεν ευνοούσαν κάτι τέτοιο με την όλη τους στάση και την παρελκυστική τους πολιτική όπως είπε.

Για έξι μήνες η εισήγηση αυτή που πέρασε και από το συμβούλιο βρισκόταν καταχωνιασμένη στα συρτάρια, είπε.

Το θέμα επανήλθε πλέον και το συμβούλιο θα καταβάλει στο τμήμα δημοσίων έργων το ποσό των 55 περίπου χιλιάδων ευρώ για την διενέργεια των ελέγχων αυτών, τα γνωστά καρότα, από τους δρόμους.

Αυτό το στοιχείο θα είναι ένα από τα όπλα του οργανισμού στην νομική διελκυστίνδα που αρχίζει τόσο με τους εργολάβους όσο και με τους συμβούλους μηχανικούς του ΣΑΠΑ οι οποίοι αν και φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση στον οργανισμό αντί να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου έχουν τεθεί ως μάρτυρες κατηγορίας.

Ο Ανδρέας Χρυσανθου προκειμένου να καταδείξει το μέγεθος της ευθύνης των συμβούλων μηχανικών αναφέρθηκε σε περίπτωση που παραλήφτηκε τυφλός αγωγός στον οποίο διοχετεύονταν λύματα από αντλιοστάσιο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ