Σύσκεψη για αδρανή

Ευρεία σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο σύνδεσμος εργοληπτών την ερχόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της εναπόθεσης αδρανών υλικών μετά το κλείσιμο του χώρου της Μαραθουντας.

Η πρόεδρος του συνδέσμου εργοληπτών Πάφου Μαρία Καρσερα δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι έχει παραχωρηθεί στον σύνδεσμο χώρος δίπλα από την περιοχή που λειτουργεί ο ΧΥΤΑ στην Μαραθουντα λόγο της οικονομικής κρίσης και του μεγάλου κόστους που απαιτείται για την δημιουργία του χώρου, πέραν του 1 εκατομμυρίου, δεν μπορεί ο σύνδεσμος αυτή την στιγμή να προχωρήσει από μόνος του στην δημιουργία του κατάλληλου χώρου.

Έχουν υποβληθεί προτάσεις προς το κράτος να εγγυηθεί όπως είπε την λειτουργία του χώρου χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των μεταφορέων σκιπ Κυριάκος Παπασαββας δήλωσε ότι ξανά το κράτος έχει ενεργήσει εντελώς πρόχειρα αφού έκλεισε τον μοναδικό χώρο που εξυπηρετούσε την επαρχία παραπληροφορώντας ταυτόχρονα τους πολίτες όπως είπε ότι έχουν δημιουργηθεί τα πράσινα σημεία που καλύπτουν και αυτές τις ανάγκες.

Αυτό δεν είναι αλήθεια είπε αφού αυτά τα υλικά δεν μπορούν να μεταφέρονται στους χώρους αυτούς καλώντας τις τοπικές αρχές της επαρχίας να αντιδράσουν και να επιμείνουν στην δημιουργία κατάλληλου χώρου και στην επαρχία Πάφου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χρυσανθου κάλεσε όλους όσους επηρεάζονται από την λειτουργία του χώρου αυτού να συνεργαστούν μεταξύ τους και να λειτουργήσουν μια σύγχρονη μονάδα που θα μπορούσε να εξυπηρετεί τις ανάγκες για τα επόμενα χρόνια τονίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση τόσο το κράτος όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσαν να στηρίξουν το όλο εγχείρημα.

Ο δήμαρχος Γεροσκηπου Μιχάλης Παυλιδης, πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης του χώρου της Μαραθουντας διευκρίνισε πάντως ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να παρανομήσει και να λειτουργήσει εκ νέου τον χώρο.

Ορισμένοι για χρόνια έμαθαν να κερδοσκοπούν σε βάρος του Παφιακου λαού και οι αλλαγές δεν τους ευνοούν , κατέληξε ο Μιχάλης Παυλίδης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ