Βρίσκουν λεφτά για έργα

Επιπλέον ρευστότητα ενός εκατομμυρίου ευρώ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ο δήμος Πάφου προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ενόψει της επικείμενης έγκρισης της χρηματοδότησης είτε από το κράτος είτε από Ευρωπαϊκά ταμεία έργων της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Στην τελευταία συνεδρία της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου συζητήθηκε το όλο θέμα και όπως τόνισαν στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Χρυσανθου και Βάσος Δημητρίου όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν υπέρ του ότι κατά την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας στην Πάφο θα ανακοινωθεί η χρηματοδότηση από τους κρατικούς προϋπολογισμούς του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Κεννεντυ και του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Για το έργο αυτό θα απαιτηθεί και η συνεισφορά της τοπικής αρχής και συνεπώς τόνισαν θα πρέπει ο δήμος να είναι σε θέση να υποστηρίξει το έργο βελτιώνοντας την ρευστότητα του.

Ο δήμος που είναι ήδη σε διαβουλεύσεις με το Ταμιευτήριο Πάφου προτίθεται να προσφέρει ως εγγύηση ακίνητα.

Ήδη ετοιμάζεται κατάλογος των ακινήτων του δήμου τα οποία θα αξιολογηθούν από το Ταμιευτήριο Πάφου προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ