Για μια πόλη προσβασιμη

 Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στοχεύοντας στη μεταμόρφωση της Πάφου σε ανοικτή και προσβάσιμη πόλη για άτομα με αναπηρίες , εντάσσει στο πρόγραμμα του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού, τις δράσεις του Round Table 7 Πάφου.

Το Round Table 7, εγκαινιάζει την προσπάθεια αυτή στις 19.00, στον πολυχώρο Παλιά Ηλεκτρική, με όραμα την ευαισθητοποίηση της πολιτείας, των επιχειρήσεων και των πολιτών έτσι ώστε να γίνει η πόλη της Πάφου, πιο προσβάσιμη σε Άτομα με Αναπηρίες.

Στόχος της πρώτης ημερίδας είναι να καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση, να ενημερώσει και να προτείνει λύσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, για την ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική, την οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Η παρουσίαση των στόχων του προγράμματος στην Πάφο, θα ενισχυθεί με την παρουσία του παραολυμπιονίκη Αλέξανδρου Ταξιλδάρη, ο οποίος θα αναφερθεί στις εμπειρίες και αποτελέσματα αντίστοιχων προγραμμάτων στην Κομοτηνή.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν στην επιτυχία του προγράμματος, ώστε να αποτελέσει πρότυπο εφαρμογής και σε άλλες περιοχές της Κύπρου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ