Έστειλε αυστηρό μήνυμα

Μήνυμα στους επιχειρηματίες της περιοχής του λιμανιού της Κάτω Πάφου έστειλε ο δήμαρχος Πάφου καλώντας τους να σεβαστούν τον ευαίσθητο χώρο και να κατανοήσουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να επικρατήσει η τάξη στην περιοχή.

Για χρόνια υπήρχε μια ανομία και ο κάθε ένας προωθούσε τα προσωπικά του οικονομικά συμφέροντα σε βάρος του συνόλου και σε βάρος της πόλης.

Η αρχή λιμένων προκειμένου να διευκολύνει τους επιχειρηματίες έχει κατασκευάσει μέσα στο νερό χώρους εστίασης προσφέροντας την δυνατότητα στα καταστήματα της περιοχής να τοποθετήσουν τραπεζάκια και καρέκλες με στόχο να απελευθερώσουν τον δημόσιο χώρο αφήνοντας διάδρομο στους πεζούς που επισκέπτονται την περιοχή του Κάστρου.

Όμως, συνέχισε, για πολλά χρόνια ορισμένοι λόγο και της αδυναμίας των αρχών να επιβάλουν την τάξη είχαν καταλάβει τους χώρους αυτούς τοποθετώντας ψυγεία, σκέπαστρα, πρόσθετα τραπεζοκαθισματα.

Πλέον, ανέφερε θα επικρατήσει η τάξη και η ισονομία για όλους στην περιοχή καλώντας τους επιχειρηματίες να μετακινήσουν και τα κοντέινερ που έχουν τοποθετήσει πίσω από τα καταστήματα τους για να τα χρησιμοποιούν ως αποθήκες.

Αναρωτήθηκε επίσης που είναι το ευαίσθητο τμήμα αρχαιοτήτων να αντιδράσει στην περίπτωση που κάποιοι καταπατούν την ιδιοκτησία του είτε με την τοποθέτηση κοντέινερ είτε με την τοποθέτηση στο ίδιο σημείο άλλων αντικειμένων που προκαλούν οχληρια στην καρδία της Κάτω Πάφου.

Ο δήμος λαμβάνει μέτρα διαβεβαίωσε και η τάξη θα αποκατασταθεί.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ