Τελευταία για φέτος

Με τη διάλεξη «Πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα και οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος», ολοκληρώθηκε στις 22 Μαιου 2015, ο 11ος κύκλος του θεσμού διαλέξεων «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστημίο στην Πάφο», που ως γνωστόν διοργανώνουν ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος 93.7fm.

Εισηγητής της διάλεξης ήταν ο Καθηγητής Niyazi Kizilyürek, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με τον ομιλητή, η εκλογή του Μustafa Akinci στην ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας προκάλεσε ένα θετικό κλίμα, εντός και εκτός της Κύπρου, και ώθησε τη διαπραγματευτική διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Η εκλογή του κ. Akinci, όπως υποστήριξε ο κ. Kizilyürek, είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης κοινωνικής και πολιτικής πορείας της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η οποία συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση της τουρκοκυπριακής ταυτότητας και της αξιοπρέπειας απέναντι από τις επιβλητικές πολιτικές της Τουρκίας.

Με τη στήριξη στο πρόσωπο του Akinci, οι Τουρκοκύπριοι εξέφρασαν τη βούλησή τους για ειρήνη στην Κύπρο και την υπεράσπιση της αυτόνομης ύπαρξης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Πατρίδα Κύπρο.

Μετά το πέρας της διάλεξης, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 11ου χρόνου και η απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης σε 50 μέλη του προγράμματος για τη συχνή τους παρουσία στις διαλέξεις.

Στους χαιρετισμούς τους, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, ο Διευθυντής του Ράδιο Πάφος Φώτης Νικολαιδης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Niyazi Kizilyürek εξέφρασαν εκ μέρους των τριών συνδιοργανωτών την ικανοποίησή τους για την επιτυχία που σημειώνει το πρόγραμμα και εξήγγειλαν τη συνεργασία τους για τον 12ο κύκλο διαλέξεων του «Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο», που εγκαινιάζεται τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ