Μύλος για τις παραλίες

Οι ξενοδόχοι επιμένουν ότι οι παραλίες μπροστά από τις μονάδες τους θα πρέπει να παραχωρούνται στα ξενοδοχεία αφού με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν ότι οι πελάτες τους θα απολαμβάνουν για ένα αγαθό για το οποίο ήδη πληρώνουν.

Στην περίπτωση που ο διαχειριστής θα είναι ο οποιοσδήποτε άλλος ιδιώτης οι πελάτες των μονάδων θα χρεώνονται για την χρήση της ομπρέλας και της ξαπλώστρας και αυτό δεν θα ήταν σωστό επισημαίνει ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης.

Αυτό δεν αποκλείει, συνέχισε, και την χρήση των συγκεκριμένων παραλιών από οποιονδήποτε άλλο το επιθυμεί.

Ο κ.Φιλιππιδης ευχήθηκε ότι θα κατατεθεί σύντομα νέο νομοσχέδιο που θα διορθώνει την στρέβλωση που υπάρχει σήμερα μέσα από τους κανονισμούς του Υπουργείου Εσωτερικών που ακολουθει την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του δήμου Πάφου Θέμης Φιλιππίδης δήλωσε ότι ο δήμος Πάφου ακολουθωντας την νομοθεσία προκήρυξε σχετικό διαγωνισμό και έχει κατακυρώσει τις προσφορές για την διαχείριση των παραλιών στα δημοτικά του όρια.

Χωρίς καμιά μεροληψία και χωρίς να φωτογραφίζεται κανένας στο δικαίωμα υποβολής προσφοράς ακολουθηθηκαν πρόνοιες που ενίσχυσαν τον ανταγωνισμό, είπε, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις και οι αναφορές του γενικού ελεγκτή και του υπουργείου εσωτερικών δικαιώνουν την στάση που τήρησε ο δήμος Πάφου.

Το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερτερεί της εθνικής νομοθεσίας, υπενθύμισε ο Θέμης Φιλιππίδης σημειώνοντας ότι ο δήμος Πάφου πατεί σε στέρεο έδαφος.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ